Friska arbetsplatser
i ett digitalt arbetsliv
2023-2025

 

EUOSHA small
flag_yellow_high
SV_OSHA_CoBrand_Logo_Healthy-Workplaces_4c-400-w

WEBBINARIUM 30 NOVEMBER:

Friska arbetsplatser i ett digitalt arbetsliv
– ett smakprov av verktyg och stöd

Välkommen till det sista webbinariet för året och det sista på temat digitala arbetssätt. Vi har i de två tidigare webbinarierna i år presenterat kunskapsläget inom området och resultaten av de inspektioner Arbetsmiljöverket gjorde, med fokus på distansarbete. Nu är det dags att ge en glimt av de många verktyg som finns tillgängliga för alla att använda som stöd i arbetet med arbetsmiljön på den digitaliserade arbetsplatsen.

Arrangörer är det svenska arbetsmiljönätverket som består av Myndigheten för arbetsmiljökunskap (Mynak), Arbetsmiljöverket (AV), Suntarbetsliv, Partsrådet, Prevent och arbetsmarknadens parter.Program 30 november

Programmet inleds med en sammanfattning av det första året av EU-Oshas kampanj Friska arbetsplatser i ett digitalt arbetsliv. Vi baserar innehållet på lärdomar vi fått genom kunskapswebbinariet och Arbetsmiljöverkets inspektioner.

Prevent ger exempel på sina verktyg kring hjärnvänlig arbetsmiljö, materialet om kontor, distans och hybridarbete, ”inför rätt IT” om arbetsmiljö och IT-lösningar samt om rörelse och variation på jobbet.

Suntarbetsliv presenterar delar från sitt populära verktyg Digironden och gruppaktiviteten, Var går gränsen mellan arbete och fritid - hur diskuterar vi digitala gränsdragningar på arbetsplatsen?

Partsrådet gör nedslag bland poddar och webbinarier som kan inspirera när det gäller psykologisk trygghet i den digitala miljön och förutsättningar för det när det gäller 
samarbete i grupper och team. De ställer också frågan hur våra hjärnor kan orka mer i det digitala landskapet och tipsar om att ta hjälp av den så kallade mentala tallriksmodellen.


Avslutningsvis blickar vi framåt mot kommande år i kampanjen och de teman vi kommer att utforska och sammanfattar dagen idag.

Det är kostnadsfritt att delta, men registrering krävs.FÖR VEM?

Webbinariet vänder sig brett till personer som arbetar med arbetsmiljöfrågor på företag, organisationer och myndigheter, såsom HR, skyddsombud och chefer på olika nivåer.

NÄR?

30 november kl. 10:00 – 11:30

VAR?

Online. Alla som registrerar sig får en länk via e-post någon dag innan webbinariet.

 

Vill du veta mer? Kontakta therese.florentin@mynak.se.

Det svenska arbetsmiljönätverket har som uppdrag att stärka det nationella arbetsmiljöarbetet och bygger på partssamverkan. Nätverket fungerar som Europeiska Arbetsmiljöbyråns (EU-Osha) förlängda arm i Sverige. I nätverket ingår Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Arbetsmiljöverket och representanter för arbetsmarknadens parter. Under åren 2023-2025 kommer nätverket att fokusera på EU-Oshas kampanj Friska arbetsplatser i ett digitalt arbetsliv.

mynak-logotyp-farg-med-svart-text-staende
sa_logotyp_RGB-1
tco_logotyp
Partsradet_logga
EUOSHA small
logo
AGV logga
b7bcde93a8017f7f_800x800ar
flag_yellow_high
skl_logga-new
Svenskt näringsliv Logo
ptk
SV_OSHA_CoBrand_Logo_Healthy-Workplaces_4c-400-w
saco_2015
Landsorganisationen_i_Sverige_logo.svg
logotyp-een
3D741F30-57F1-484E-B597-FC6193650C6B